Conținut panou de informare PUZ Piața Constituției – Antim – B-dul Unirii

 

Această documentație de urbanism  face parte dintr-un pachet de PUZ-uri prin care sunt propuse amenajări de spații publice în centrul orașului București.

 

În baza unei strategii aprobate de Consiliul General al Municipiului București (nr…anul…), a fost alocată finanțarea pentru elaborarea documentațiilor de urbanism și a studiilor de fezabilitate pentru:………(locurile…)

 

Geneza acestui demers este un caz interesant prin care un grup de firme de arhitectură s-au asociat pentru a crea dezbateri și pentru a imagina propuneri concrete de răspuns la o problemă gravă a orașului București: lipsa unor spații publice accesibile, sigure, frumoase.

SITUAȚIA INIȚIALĂ

SITUAȚIA PROPUSĂ

CIRCULAȚII CAROSABILE

SPAȚII PLANTATE

ZONE PIETONALE

ZONE FUNCȚIONALE

BILANȚ SUPRAFEȚE

ETAPE DE IMPLEMENTARE

ETAPA 1

Se va realiza parcajul subteran în Piața Constituției, accesele pietonale și carosabile în subteran și eliminarea parcajelor supraterane.

ETAPA 2

Se va realiza uniformizarea pavimentului și ridicarea părții carosabile la același nivel cu trotuarul în zona de intervenție, alături de amenajările peisagistice aferente.

ETAPA 3

Se vor realiza intervenții pentru reducerea traficului pe Bd. Unirii la două benzi pe sens, extinderea pietonalului din jurul fântânilor, eliminarea parcajelor supraterane din această zonă și reducerea acestora în zona Antim

ETAPA 4

Situația descrisă prin PUZ, se va reduce traficul la o bandă pe sens pe Bd. Unirii, se va introduce transportul în comun și se va extinde pietonalul pe zona de sud.

ETAPA 5

Se va realiza peitonizarea Bd. Unirea cu păstrarea transportului public.

Ordinul 2701

Și cum pot oamenii să afle și să își spună părerea?