Gazda episodului este Ilinca Păun Constantinescu. A găzduit și primul episod al podcastului – Herculane Project.
Iris Popescu este arhitect, doctorand la U.A.U.I.M. cu o cercetare care se concentrează asupra beneficiilor designului multi-senzorial ca modalitate de a îmbogăți relația individ/comunitate – mediu construit, materializată într-un nou program de arhitectură ce are la bază un “context de socializare” incluziv pentru comunitățile segregate.
A fondat AMAis în 2015 și promovează designul incluziv.
Mihaela Șerban este arhitect stagiar și activist, coordonează Departamentul de arhitectură și design incluziv din cadrul Asociației AMAis și colaborează cu birouri de proiectare locale.
AMAis – Asociația Metodelor Alternative de Integrare Socială – creează contexte de socializare între persoanele tipice și cele cu dizabilități. Fac acest lucru prin servicii de proiectare și consultanță bazate pe principiile designului universal și prin organizarea evenimentelor incluzive cu persoanele cu dizabilități și profesioniști din domenii cu impact asupra mobilității și independenței.
În România, persoanele cu dizabilități se confruntă cu un puternic fenomen de (auto)izolare. Cauzele subiective ale acestui fenomen sunt cele legate de atitudinile persoanelor tipice față de cele cu dizabilități, iar cele obiective sunt legate de mediul construit inaccesibil și neprietenos. Asociația își propune să crească empatia și conștientizarea față de grupurile vulnerabile, folosind mediul construit și tehnologia ca resurse principale.
Echipa lor este compusă din arhitecți, programatori, copywriteri și colaborează cu sociologi, educatori, artiști și alte entități responsabile social. AMAis crede că o abordare multidisciplinară este cheia pentru a avea un impact real asupra comunității.