METODE

În cadrul echipei, am combinat în ultimii 4 ani, resurse și competențe din mai multe domenii. Proiectul URBOTECA a început ca o ambiție de a aduce în spațiul public, și în România, rezultate din mediul academic pe teme legate de buna guvernanță urbană, democrație participativă în planificare și proiectare urbană. Apoi, a apărut dorința de a deschide o cale de manifestare profesională pentru absolvenți de arhitectură, urbanism, peisagistică, dar și pentru sociologi, antropologi, specialiști în comunicare, care să lucreze împreună pentru a sprijini negocieri de calitate între actorii urbani.

CERCETARE

Deși este un domeniu relativ recent, există literatură dedicată planificării și proiectării participative, cuprinzând rezultate ale unor cercetări fundamentale, dar mai ales ale unor eforturi de cercetare aplicată. Pentru URBOTECA, a fost de mare interes analiza unor exemple de metode și instrumente de încurajare a implicării, dar și metode de pedagogie urbană: sensibilizarea și educarea publicului în ce privește politicile urbane, documentațiile de urbanism, indicatorii urbanistici, etc.

FACILITARE

Interesele actorilor urbani aflate în strânsă legătură cu spațiul pot fi adesea divergente. Dacă nu există facilitare pentru a face posibil dialogul în amontele unui proiect, devine necesară medierea pentru a tempera tensiuni care cresc pe măsură ce deciziile sunt pe cale de a fi implementate. Dacă faza de inițiere a unui proiect beneficiază de un context de discuții (facilitate) premergătoare oricărei decizii, actorii urbani au posibilitatea de a vedea mai ușor obiective comune, valori comune care se vor reflecta ulterior în propuneri de folosire a spațiului.

urboteca_servicii_design

DESIGN

Învățarea, implicarea, proiecția unor interese comune ca propuneri pentru viitorul orașului, toat acestea au nevoie de exprimări grafice și de situații atractive de comunicare. În mediul online sau offline (Atelierul Mobil Interactiv), expozoare și postere, mobilier urban, machete, recuzită pentru jocuri de rol, machete și axonometrii simpatice în culori atractive, simboluri grafice expresive, iată o colecție de elemente în care designul joacă un rol foarte important

ECHIPA NOASTRĂ

urboteca_alexandru_barbu

Alexandru Barbu

Gruia Badescu foto BW

Gruia Bădescu

sergiu_urboteca

Sergiu Nicolae Brega

urboteca_daniela-calciu

Daniela Calciu

Andra Dumitru foto BW

Andra Dumitru

servicii_echipa_veramarin

Vera Marin

ruxandra_mocanu

Ruxandra Mocanu

servicii_echipa_oanapaval

Oana Pavăl

Alexandra Stef foto BW

Alexandra Ștef

urboteca_guvernare

SCHIMBĂM ORAȘUL IMPREUNĂ

Dacă ești interesat de serviciile noastre și consideri consultarea ca pe o unealtă necesară în dezvoltarea de proiecte urbane de calitate, nu ezita să ne contactezi pentru a dezvolta împreună soluții inovatoare de implicare a populației.