Urboteca Podcast EP1 – Herculane Project

Gazda primului episod este colega noastră, arhitectul Ilinca Păun Constantinescu, povestește cu Oana Chirilă despre Herculane Project.
Ilinca este președinta Asociației IDEILAGRAM, asociație care aduce impreuna oameni ce doresc să puna in practică, prin intermediul arhitecturii, urbanismului și a altor medii creative, micro sau macro idei pentru comunități urbane sau rurale românești. Asociatia are si dorinta de a coagula o rețea interdisciplinară de cercetare a metodelor de activare și intervenție în contexte urbane problematice.

 

Oana Chirilă are 25 ani, este arhitect și activist. A absolvit Facultatea de Arhitectură și Urbanism din Timișoara și pe perioada studiilor a fost implicată în diverse proiecte colective unde a învățat că tot ceea ce își dorește să construiască pornește de la participare și implicare. În iulie 2017 a inițiat proiectul HerculaneProject, platforma de reactivare a centrului istoric din Băile Herculane prin unelte educative, de arhitectură, bune practici și cultură.

 

La scurt timp după a înființat Asociația LOCUS, ale cărei obiective sunt salvarea și promovarea patrimoniului.

Episoade recente

Abonează-te aici:

logo_urboteca_podcast_urboteca_podcast_apple_podcasts
logo_urboteca_podcast [Recovered]_urboteca_podcast_apple_stitcher
logo_urboteca_podcast_urboteca_podcast_spotify
logo_urboteca_podcast [Recovered]_urboteca_podcast_breaker
logo_urboteca_podcast_urboteca_podcast_pocket_casts
logo_urboteca_podcast [Recovered]_urboteca_podcast_radiopublic
logo_urboteca_podcast_urboteca_podcast_google_podcasts