Urboteca Podcast EP3 – Spații de dezbatere

Gazda episodului 3 este Vera Marin – coordonatorul programului URBOTECA în ansamblul său. Ea și colega noastră, Irina Zamfirescu povestesc, ca-ntre prietene, despre spații de dezbatere – on-line și off-line, despre București, despre administrarea orașului și transparență decizională, toate astea corelate cu activitatea lor de 10 ani încoace.

 

Vera Marin este arhitect și urbanist și este președinta Asociației Pentru Tranziție Urbană (ATU). ATU este un think-tank pe teme urbane precum: dezvoltare și politici urbane, cultură urbană și patrimoniu, mobilitate și spațiu public, locuire colectivă și combaterea excluziunii sociale. Asociația are peste 15 ani de activitate, peste 70 de membri și este coordonatoarea programului Urboteca din care face parte și acest podcast.

 

Irina Zamfirescu și-a început cartea de muncă la o asociație de drepturile omului și spune că acolo a încremenit. La Asociației Pentru Tranziție Urbană an ajuns curioasă fiind de conceptul pentru dreptul la oraș. A rămas membru al asociației, deoarece consideră că a învățat multe de la ATU. A absolvit Facultatea de Filozofie și a aobținut titlul de doctor la Facultatea de Sociologie cu o teză despre locuire și evacuări în București. Acum monitorizează activitatea Primăriei Generale și poate veni cu cifre în sprijinul afirmației că Primăria Generală nu este transparentă. Crede despre participarea publică și autoreprezentare că sunt singurele metode sănătoase de dezvoltare a le orașului. Și mai crede că Bucureștiul nu este încă unul sănătos.

Episoade recente

Abonează-te aici:

logo_urboteca_podcast_urboteca_podcast_apple_podcasts
logo_urboteca_podcast [Recovered]_urboteca_podcast_apple_stitcher
logo_urboteca_podcast_urboteca_podcast_spotify
logo_urboteca_podcast [Recovered]_urboteca_podcast_breaker
logo_urboteca_podcast_urboteca_podcast_pocket_casts
logo_urboteca_podcast [Recovered]_urboteca_podcast_radiopublic
logo_urboteca_podcast_urboteca_podcast_google_podcasts